Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σπιρούνισε το που σου λέω!


Καλώς ορίσατε στο νέο μας blog "Σπιρούνι". Η ιδέα δημιουργίας ενός blog στριφογύριζε εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό μας και τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Ο τίτλος του blog δεν είναι τυχαίος, μιας και αφενός θέλαμε μια λέξη να μην χρησιμοποιείται πολύ στο διαδίκτυο και αφετέρου να "κεντρίζει" λίγο στο άκουσμα της. Αργήσαμε ομολογουμένως λίγο να την βρούμε, αλλά τώρα που την βρήκαμε θα σπιρουνίσουμε πολύ κόσμο και καταστάσεις!

Το σπιρούνι αν και χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.,  χρησιμοποιούταν ευρέως στην Άγρια Δύση που γνωρίσαμε όλοι μας από τις ταινίες γουέστερν και ήταν εκείνο το μεταλλικό αστεράκι, που διέθετε το πίσω μέρος της μπότας οποιουδήποτε κάου-μπόι σεβόταν τον εαυτό του εκείνη την εποχή. Η χρησιμότητα του; Πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως τότε δεν υπήρχαν αυτοκίνητα για να μετακινείται κανείς αλλά άλογα! Το σπιρούνι λοιπόν ήταν το.. "γκάζι" της εποχής. Όταν ο καβαλάρης ήθελε να πάει το άλογο του πιο γρήγορα, να πατήσει γκάζι δηλαδή, τότε φρόντιζε να κεντρίσει το άλογο του, χώνοντας στα πλευρά του τα σπιρούνια που διέθεταν οι μπότες του. Πολύ χρήσιμο gadget θα έλεγε κανείς, αν και δεν νομίζω πως θα συμφωνούσαν τα άλογα.

Στο δικό μας blog λοιπόν, όπως πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ουδεμία πρόθεση έχουμε να ταλαιπωρήσουμε τα καημένα τα ζώα, αλλά αντιθέτως να ενημερώνουμε τους αναγνώστες με το δικό μας "ιδιαίτερο" ύφος, να σατιρίσουμε καταστάσεις και πρόσωπα, να χωθούμε στα πλευρά όλων αυτών που θέλουν να λέγονται πολιτικοί ή μη, να σπιρουνίσουμε τα μυαλά μερικών μερικών, αλλά και να "κεντρίσουμε" παράλληλα το ενδιαφέρον σας, συνθέτοντας έναν ιστότοπο, για να περνάμε όλοι μας ευχάριστα την ώρα.

Καλό διάβασμα λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου