Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δ.Κουφοντίνας: Επιτίθεται σε Χ.Ξηρό και δείχνει εύνοια απο το... σύστημα"

Μήνυμα προς τον Χριστόδουλο Ξηρό να αφήσει τη «σφραγίδα» της «17Ν» έστειλε ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας επισημαίνοντας πώς δεν μπορεί να είναι κανείς συνεχιστής της οργάνωσης. Η παρέμβαση του, μετά απο αυτή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, δείχνει πώς μεταξύ των τρομοκρατών της "17Ν" υπήρχε σύγκρουση προφανώς για την ασυλία και την ειδική μεταχείριση που είχε στις φυλακές ο Χ.Ξηρός.
Απο το μήνυμα του "Λουκά" της "17Ν" ενισχύεται η άποψη πώς κυβερνητικοί παράγοντας (κυβέρνηση, ΕΥΠ) πιθανόν σε συνεννόηση με ξένα κέντρα (ο Γιωτόπουλος είχε μιλήσει για τη CIA) επέτρεψαν στον Χ, Ξηρό να φύγει με άδεια απο τις...
φυλακές Κορυδαλλού και να μην επιστρέψει ποτέ, οργανώνοντας μιθανόν αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα.
Μία λεπτομέρεια πολύ κρίσμη όμως να επισημανθεί. Η άδεια στο Χ. Ξηρό δόθηκε μία ημέρα πρίν την ανάληψη απο την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε. Κανείς δεν σκέφτηκε πώς ο τρομοκράτης της "17Ν" θα μπορούσε να κάνει ένα θεαματικό χτύπημα;
Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει πώς «η 17Ν έχει τελειώσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της». Προσθέτει όμως πώς δημιουργείται ένα νέο αντάρτικο με τεχνογνωσία απο τη "17Ν".
Η δήλωση του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει βιβλίο για την ιστορία της 17Ν έχει ως εξής :
«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο.
Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή. Η κάθε προσωπική επιλογή σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου